Rabobank reserveert 1 miljard voor programma 'Kickstart Food'

16-10-2017 (19:49) - Economisch

Rabobank en UN Environment versnellen duurzame voedselproductie met 1 miljard dollar

Rabobank kondigt het global programma ‘Kickstart Food’ aan. Samen met belangrijke internationale partners en klanten wil de bank de transitie naar een duurzame voedselproductie versnellen. Een van de eerste stappen in dit programma is de lancering van een financiële voorziening van 1 miljard dollar, waarmee initiatieven omtrent het herstel van land en de bescherming van bossen opgezet kunnen worden.
 

Focus op vier food-issues

De voorziening wordt opgezet in samenwerking met UN Environment. Het markeert de start van een driejarig programma van Rabobank om de verduurzaming van de landbouw een impuls te geven. Hiermee kan Rabobank op significant grotere schaal ondersteuning bieden aan klanten en partners in de transitie naar een meer duurzame food & agri sector. Het Kickstart Food-programma focust op vier issues: Earth, Waste, Stability en Nutrition. De 1 miljard dollar is onderdeel van het eerste punt: Earth, gericht op duurzame en milieuvriendelijke voedselproductie. Het Waste-programma zal draaien om het verminderen van voedselverspilling in de hele voedselproductieketen, terwijl het Stability-programma tot doel heeft een meer stabiele en veerkrachtige voedsel- en landbouwsector te creëren. De noodzaak voor gebalanceerde gezonde voeding voor iedereen, staat centraal in het programma Nutrition.
 

50% minder ecologische footprint

Met deze missie omarmt Rabobank ook de UN Sustainable Development Goals. De uitdaging voor de voedselproductiesector ligt ten grondslag aan een groeiende wereldbevolking richting ten minste 9 miljard mensen, terwijl de beschikbaarheid van geschikte landbouwgrond afneemt en juist de landbouw grote impact heeft op klimaatverandering en milieu. Het doel van de bank is  voor 2050 bijdragen aan minstens 60% meer voedselproductie, met 50% minder ecologische footprint.

 

Bureaus

Media

Marketing