Wat doet een onafhankelijk hypotheekadviseur voor jou?

05-08-2021 (17:34) - Economisch

Er zijn verschillende situaties, waarbij het inschakelen van een hypotheekadviseur interessant is. Vaak wordt gedacht dat een hypotheekadviseur voornamelijk hulp biedt aan woningzoekenden. Dit is niet helemaal juist. Ook wanneer je al een woning hebt, kan het prettig zijn om af en toe advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. In dit artikel lees je hier meer over. 

Voor het schrijven van dit artikel hebben we naar de dienstverlening van verschillende online adviseurs gekeken. Ikbenfrits is een onafhankelijke hypotheekadviseur die haar diensten online aanbiedt. Voordeel hiervan is dat deze dienstverlening goedkoper is, dan bij veel partijen met fysieke vestigingen. 
 

Hypotheekadviseur inschakelen bij de aankoop van een huis 

De meeste mensen schakelen een hypotheekadviseur in bij de aankoop van een woning. In dit geval berekent de hypotheekadviseur de maximale hypotheek van woningzoekenden, gebaseerd op de huidige en verwachte toekomstige financiële situatie van hen. Ook het traject rond de aanvraag van een hypotheek kan de hypotheekadviseur op zich nemen. Veel hypotheekverstrekkers verstrekken alleen hypotheken aan mensen die deze via een hypotheekadviseur aanvragen. Daarbij is zelf een hypotheek aanvragen niet eenvoudig, wanneer je dit niet eerder gedaan hebt. 
 

Advies over overbruggingshypotheken 

Voor mensen die momenteel al een woning hebben en een nieuw huis willen gaan kopen, kan het interessant zijn om zich te laten adviseren over de mogelijkheden van een overbruggingshypotheek. Hierbij neem je de overwaarde op je bestaande huis mee in de financiering voor de nieuwe woning. Zeker in de huidige oververhitte woningmarkt kan dit wenselijk zijn. Door de overwaarde mee te nemen kun je op een duurdere woning bieden. De bank ziet een overbruggingshypotheek niet als lening, maar als eigen geld. Een hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de voorwaarden die hierbij gelden. 
 

Advies van hypotheekadviseur bij oversluiten hypotheek 

Zoals eerder al genoemd werd, kan het ook in andere situaties wenselijk zijn om een hypotheekadviseur te raadplegen. Denk aan een situatie waarin je het oversluiten van een hypotheek overweegt. Het oversluiten van een hypotheek kan lagere maandlasten opleveren. Of wat te denken van een verbouwing van je woning, waarvoor je de overwaarde op je woning wilt gebruiken. Die overwaarde kun je ook alvast gedeeltelijk verzilveren om het tijdens je pensioen breder te hebben. Zo heb je het geld al wel tot je beschikking, maar hoef je de woning nog niet te verkopen. Een hypotheekadviseur kan samen met je in kaart brengen welke mogelijkheden je in deze situaties hebt.  

Bureaus

Media

Marketing