Acceptgiro lijkt voorlopig gered

21-05-2012 (08:37) - Economisch

De Acceptgiro blijft vooralsnog bestaan. Deze afspraak maakten de Nederlandse banken, vertegenwoordigd door de Nederlandse Vereniging van Banken en de Stuurgroep SEPA, en Acceptgiro-eigenaar Currence met belanghebbende partijen. Het oorspronkelijke plan om in de migratie naar SEPA (Single Euro Payments Area) de Acceptgiro per 1 februari 2014 af te schaffen is daarmee van de baan.
 
In 2011 werden volgens Currence nog 139 miljoen Acceptgiro's verwerkt. De Acceptgiro blijkt nog steeds een eenvoudig en betrouwbaar betaalmiddel dat voorlopig niet gemist kan worden. Dit geldt met name voor ouderen, mensen met een beperking, en mensen die geen gebruik (kunnen) maken van internet. Hun belangen zijn voor het voetlicht gebracht door verschillende vertegenwoordigers van zowel gebruikers als aanbieders: de Consumentenbond, de belangenorganisatie voor senioren ANBO, de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, de vertegenwoordiger van mensen met een visuele beperking Viziris, het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) en VFI brancheorganisatie van goede doelen. 
 

Alleen al de 125 bij VFI aangesloten goede doelen ontvangen jaarlijks van de Nederlandse donateurs via 10 miljoen acceptgirobetalingen circa 170 miljoen euro. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing