Online industrie in 2011 flink gegroeid

14-06-2012 (08:50) - Economisch

Het jaar 2011 is een succesvol jaar geweest voor Nederlandse internetbureaus. Dat blijkt uit het onderzoek dat Platform Internetbureaus Nederland (PIBN) jaarlijks doet naar de financiële resultaten van alle aangesloten leden. De omzet van de PIBN-leden is, volgens verwachting, in 2011 gegroeid met 14 procent.
 
De cijfers waarop PIBN zich baseert zijn afkomstig van de top van de Nederlandse internetbureaus, die de branchevereniging vertegenwoordigt. De leden werken voor een groot aantal klanten die in 2011 flink geïnvesteerd hebben in hun online kanalen. Jonas Nouwen, directeur van PIBN: “Ondanks dat de marges in onze markt onder druk staan, vergaat het de internetbureaus die zich bij onze branchevereniging hebben aangesloten goed. We hebben de omzetvoorspellingen van vorig jaar waargemaakt, wat niet alleen betekent dat de branche gezond is. We hebben ook in 2011 producten voor onze klanten opgeleverd die door miljoenen mensen dagelijks worden gebruikt.”
 
PIBN kijkt bij dit kengetallenonderzoek naar de bruto bureau-omzet. Deze omzet is conform verwachting gegroeid met 14 procent. De nettowinst van alle PIBN-leden lag in 2011 op 9,2 procent van de omzet. Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dat kosten voor externe inkoop, van onder ander freelancers, omhoog is gegaan van 15 procent in 2010 naar 21 procent van de omzet in 2011.
 

PIBN verwacht dat de stijgende lijn in 2012 geconsolideerd wordt. De PIBN-leden verwachten een groei in bestedingen van circa 16 procent en een winstgevendheid van circa 12 procent. Daarbij verwachten zij dat de inzet van flexibele arbeidskrachten op het niveau blijft van 2011. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing