Velen hebben te weinig geld voor leuke dingen

15-05-2012 (00:00) - Economisch

Een derde van de Nederlanders houdt onvoldoende tot geen geld over om aan ‘leuke’ dingen te kunnen besteden. De helft van de mensen geeft echter wel eens te veel uit aan leuke dingen, zodat er aan het eind van de maand geen geld meer over is of zelfs rood wordt gestaan. Het ontbreekt veel mensen aan inzicht in hun uitgaven. 
 
Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder 830 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het onderzoek vormt vandaag de aftrap van de online campagne ‘Ga jij jouw boekje weleens te buiten?’. De campagne biedt Nederland op een ludieke manier inzicht in zijn of haar persoonlijke pop-up huishoudboekje op het gebied van ‘leuke’ of ‘luxe’ uitgaven. Wordt het die vakantie of toch dat jurkje en een avondje uit?
 

Van alle ‘leuke’ uitgavenposten is vakantie de meest favoriete, gevolgd door kleding en uitgaan. Leeftijd en geslacht blijken hierbij medebepalend. Mannen besteden graag meer geld aan gadgets, terwijl 75% van de vrouwen het geld graag uitgeeft aan mode. De meerderheid van de ondervraagden zou graag meer geld willen hebben, om echt alles te kunnen kopen en doen wat men wil. Maar ook het cliché van de ‘zuinige’ Nederlander blijkt waar: Een meerderheid spaart echter liever, dan alles meteen uit te geven. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing