Brexit biedt Nederlandse bedrijven ook kansen

24-06-2016 (15:20) - Economisch

Door het aangekodigde vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU gaan de komende tijd waarschijnlijke iets meer Nederlandse bedrijven failliet, voorspelt kredietverzekeraar Atradius. Maar er is niet alleen maar somber nieuws.

 
In het algemeen blijft de economische schade vooralsnog beperkt; Atradius benadrukt dat het VK nog tot 2018 toegang blijft houden tot de Europese interne markt. 'Op de kortere termijn zijn de gevolgen vooral merkbaar in het sentiment van bedrijven en huishoudens.' Het is volgens Atradius nog lastig in te schatten of de Nederlandse consument ook echt minder zal gaan uitgeven.
 
geen belangrijke veranderingen
In de nabije toekomst verwacht de kredietverzekeraar geen belangrijke veranderingen. 'Handelsovereenkomsten moeten uiteraard worden aangepast, maar op korte termijn zal de internationale handel doorgaan en zullen bedrijven profiteren van een lagere wisselkoers.'
 
kansen
Bovendien biedt de Brexit ook kansen voor Nederlandse bedrijven. Buitenlandse bedrijven in het VK die vrije toegang willen hebben tot de Europese markt, zullen nu bijvoorbeeld hun blik verleggen naar landen als Nederland.

NU.nl

Bureaus

Media

Marketing