Europees MKB verwacht meer export. UK blijft achter

18-01-2017 (15:36) - Economisch

Kleinere bedrijven in Europa zien export steeds meer als manier om te groeien, volgens een onderzoek uitgevoerd in opdracht van UPS (NYSE: UPS) in het tweede en derde kwartaal van 2016. De enige uitzondering daarop is echter Groot-Brittannië. Hier daalde het vertrouwen in het succes van export aanzienlijk in de maanden na het Brexit-referendum over lidmaatschap van de Europese Unie (EU) in juni.


De Europese ‘SME Exporting Insights’-studie van UPS omvat de inzichten van 12.815 eigenaren en directeuren van kleine en middelgrote bedrijven (mkb-bedrijven) in acht Europese landen. Het onderzoek laat zien dat steeds meer eigenaren van kleine bedrijven exporteren en bovengemiddelde groei rapporteren. Volgens de 4e editie van de jaarlijkse studie groeien exporterende mkb-bedrijven sneller dan andere bedrijven.


Een factor die duidelijk invloed heeft op de resultaten van het onderzoek in 2016 is het Britse referendum in juni, waarin werd gestemd voor het vertrek uit de EU. In Groot-Brittannië zijn data voor de studie verzameld voor en na de stemmingen. Die resultaten lieten zien dat Britse mkb’ers veel minder op het succes van export vertrouwden in het derde kwartaal van het jaar. Voor het referendum voorspelde 36% van de Britse mkb’ers een toename van export, na het referendum daalde dit tot 20%.


Bureaus

Media

Marketing