Geld lenen bij Grolsch en Zwarte Cross

26-05-2016 (11:38) - Economisch

Grolsch en de Zwarte Cross zijn samen Stichting Pak An begonnen. De stichting beloont goede ideeën met microkrediet. Het initiatief is bedoeld om de economie in de Achterhoek een nieuwe impuls te geven. 
 
bierviltje
Iedereen tussen de 18 en 80 jaar kan ideeën indienen bij Pak An. De stichting zal ondernemers tevens voorzien van advies, coaching en promotie. De voorwaarden van de kredieten bevatten geen kleine lettertjes, er wordt geen rente geheven en aandragers van goede ideeën mogen zelf weten wanneer en of ze de lening terugbetalen. Het enige criterium is: het idee moet op een bierviltje passen (past het daar niet op, dan is het waarschijnlijk nog niet concreet of goed genoeg).
 
toekomst
In de Achterhoek trekken veel jonge mensen weg om te studeren, zij keren daarna niet meer terug. Hier heeft de regio onder te lijden. Het toekomstperspectief moet verbeteren, vinden de initiatiefnemers. Zwarte Cross boegbeeld Tante Rikie: ‘Weg met die krimp!’
 
mentaliteitsverandering 
Het uiteindelijke doel van Stichting Pak An is om het tij te keren en een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen om het doemscenario van de Achterhoek als asgrijze krimpregio te voorkomen. Plannen mogen vanuit heel Nederland ingediend worden, zolang ze maar ten goede komen aan de regio Achterhoek. De eerste drie jaar wordt er minimaal 50.000 euro aan microkredieten verstrekt en het doel is om de komende tien jaar meer dan een miljoen euro aan kredieten toe te wijzen. 
 
ambassadeurs
Guus Hiddink en Bennie Jolink zijn ambassadeurs in het Comité van Aanbeveling van de stichting. ‘Wij ondersteunen dit project van harte!’, aldus de Achterhoekse HBS-jaargenoten. 
 
Plannen indienen kan hier
 

Bureaus

Media

Marketing