Managementbuy-out McGregor Fashion Group

17-07-2016 (18:37) - Economisch

Na de voorlopige verlening van surseance aan Adam Menswear en McGregor Fashion Group Holding op 10 juni 2016 hebben het bestuur van de McGregor Fashion Group, de bewindvoerder en de adviseurs de doorstartmogelijkheden onderzocht en een verkoopprocedure gestart. In totaal hebben ongeveer 50 geïnteresseerde partijen zich gemeld. Van de 7 biedingen had één bieding betrekking op alle activiteiten van de McGregor Fashion Group.


Daarop is getracht met de pandhouders een doorstart te realiseren. Vrijdag is overeenstemming bereikt tussen de pandhouders en de curatoren omtrent de doorstart. 

NIBC, Boekhoorn, Schothorst en Kolff
Twee (oud) managers van McGregor Fashion Group hebben de krachten gebundeld en de activiteiten van het bedrijf overgenomen. De overname betreft alle McGREGOR en alle GAASTRA merkactiviteiten, herenmodeketen ADAM Menswear en de 'corporate wear' divisie ETP. NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff hebben de transactie financieel ondersteund.

500 werknemers in Nederland
Het nieuwe management team komt onder aanvoering te staan van Joep van Straaten en Kris van de Mierop. Op korte termijn zal het management team zich gaan versterken met een Financieel Directeur.  De onderneming - die verder gaat onder de naam Doniger Fashion Group - zal werk bieden aan 1100 mensen. De werkgelegenheid van ongeveer 500 werknemers in Nederland is hiermee gewaarborgd.
 
Algemeen Directeur Joep van Straaten heeft aangegeven dat het bedrijf over drie maanden meer bekend zal maken over haar plannen en strategie. Vooralsnog wil de organisatie zich volledig kunnen richten op het in goede banen leiden van de doorstart.
 

Bureaus

Media

Marketing