Reinout Oerlemans stapt in Belgisch mediabedrijf

15-06-2016 (10:13) - Economisch

Oprichter van Eyeworks Reinout Oerlemans neemt samen met twee compagnons een belang in het Belgische Lecter Media. Het bedrijf wil zich ook op Nederlandse kijkers richten, aldus De Financiële Telegraaf. 

 
Oerlemans en medeoprichters van Eyeworks Robert van den Bogaard en Ronald van Wechem nemen een belang van 50 procent in het onlangs opgerichte Lecter Media. 'We gaan nu in gesprek met Nederlandse zenders. In België hebben we al drie programma's in productie op het gebied van factual entertainment',  zegt Van den Bogaard, die in de directie van Lecter Media zal plaast nemen. 
 
In Nederland vallen Opgelicht in het buitenland en programma's van Herman den Blijker in dit genre. Daarnaast wordt er bij Lecter Media ook gewerkt aan grote entertainmentshows. Mogelijk volgen ook televisiedrama's en films. 
 
Volgens Van den Bogaard is de keuze voor een Belgisch mediabedrijf een logische. 'Er komt veel creativiteit uit Vlaanderen. De slimste, Wie is de mol?, Benidorm Bastards en Flikken Maastricht zijn van oorsprong Belgische ideeën', meent Van den Bogaard. 
 
Twee jaar geleden werd Eyeworks verkocht aan Warner Bros. Oerlemans verhuisde daarna naar de Verenigde Staten waar hij zich sindsdien samen met zijn twee compagnons richt op het productiehuis 3 Ball Entertainment.

NU.nl

Bureaus

Media

Marketing