RTL Ventures investeert in online fashion brand Miinto

13-07-2016 (09:48) - Economisch

RTL Ventures en Happy Investments, de investeringsmaatschappij van internetondernemer Laurens Groenendijk, maken vandaag bekend dat zij in ruil voor hun aandeel in Miinto Benelux en een additionele cash investering een minderheidsbelang verwerven in Miinto Holding.

 
In het najaar van 2012 maakte Miinto Holding de stap naar de Nederlandse online fashion markt. Voor de lancering op de Nederlandse markt richtte het Scandinavische bedrijf een aparte onderneming op in partnership met RTL Ventures en Laurens Groenendijk (Miinto Benelux). Binnen deze nieuwe venture hebben de partners de online fashion site Miinto.nl gelanceerd.
 
Het Deense bedrijf werd opgericht in 2009 en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende online modebedrijven in Scandinavië. Miinto is een online platform bestaande uit fysieke modewinkels en biedt meer dan 238.000 producten en duizenden merken via meer dan 1.000 partners. Miinto heeft 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Kopenhagen en in totaal 85 werknemers in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Nederland. Medeoprichter en CEO Konrad Kierklo werd in januari 2016 door Forbes vermeld in de prestigieuze lijst van ‘30 under 30’.

Bureaus

Media

Marketing