Salesforce: 100 miljoen voor startups

13-10-2015 (14:59) - Economisch

15.00 uur -  Salesforce, een Customer Success Platform en CRM-oplossing, kondigt aan dat Salesforce Ventures – de wereldwijd opererende investeringsmaatschappij van de organisatie - 100 miljoen dollar (circa 88 miljoen euro) heeft vrijgemaakt voor Europese startups. 
 
Naast financiële ondersteuning om de bedrijfsgroei te versnellen, krijgen de verkozen startups ook toegang tot ’s werelds grootste cloud-ecosysteem en worden ze begeleid door innovators en executives van Salesforce.
 
De Europese public cloud-markt groeit de komende jaren naar verwachting twaalf keer zo snel als andere segmenten in de IT-industrie. In 2019 zal de totale waarde van deze cloud-markt circa 33,3 miljard euro beslaan.
 
‘De nieuwe toezegging van Salesforce Ventures om te investeren in Europa, stimuleert de ontwikkeling van een nieuwe generatie enterprise technologie en versterkt het ecosysteem van Salesforce,’ stelt Miguel Milano, president van Salesforce EMEA.
 
Salesforce Ventures investeert sinds 2009 in startups die zich bezighouden met het ontwikkelen van enterprise cloud-apps. Onderdeel van het huidige portfolio van Salesforce Ventures zijn onder andere de Europese cloud-bedrijven CartoDB, Cloud9 IDE, CloudSense,  NewVoiceMedia, Qubit, Universal Avenue en YOUR SL. In totaal heeft Salesforce sinds 2009 in ruim 150 startups geïnvesteerd. 

Bureaus

Media

Marketing