Tesla wil ook zonnepanelen gaan maken

22-06-2016 (13:20) - Economisch

Elektrische autobouwer Tesla heeft een bod gedaan op zonne-energiebedrijf SolarCity. Beide bedrijven worden gecontroleerd door Elon Musk. Hij is zelf de grootste aandeelhouder van zowel Tesla als SolarCity.

 
Musk heeft aangekondigd om zich te onthouden van de stemming over het bod. Desalniettemin blijft de mogelijke deal een familieaangelegenheid: Lyndon Rive, de neef van Musk, is namelijk de CEO van SolarCity. 
 
Elon Musk: 'Het is tijd om het plaatje compleet te maken', stelt hij in een verklaring. 'Tesla-klanten rijden in schone auto’s en ze kunnen onze batterijen gebruiken om efficiënter met energie om te gaan, maar ze hebben ook toegang nodig tot de meest duurzame energiebron die beschikbaar is: de zon.'
 
Aandeelhouders van het autobedrijf reageerden in eerste instantie minder enthousiast. Het aandeel Tesla verloor 12 procent aan waarde. Aandelen SolarCity schoten omhoog met 29 procent. Tesla heeft tussen de 26,50 en 28,50 dollar per aandeel geboden. In totaal komt dat neer op een bedrag tussen de 2,6 en 2,8 miljard dollar (2,5 miljard euro).
 
Als de deal doorgaat, wordt er een bedrijf gevormd dat 30.000 werknemers in dienst heeft. Er worden elektrische auto’s, batterijen en zonnepanelen gemaakt. Alle producten zullen de merknaam Tesla krijgen.

Z24

Bureaus

Media

Marketing