BUX wil beurs aantrekkelijker maken voor jongeren

25-03-2015 (09:43) - Marketing

Steeds meer jonge mensen ontdekken de beurs met BUX. Sinds de livegang van de app in september 2014, is BUX meer dan 100.000 keer geïnstalleerd. 
 
Uit onderzoek van BUX blijkt dat 76% van de actieve gebruikers geen of nauwelijks beleggingservaring heeft. En verder blijkt dat 59% van de BUX-ers jonger is dan 34, terwijl de gemiddelde leeftijd van de doe-het-zelf belegger in Nederland tot nu toe 45 jaar was.
 
Oprichter Nick Bortot: ‘Wij denken dat er veel meer mensen geïnteresseerd zijn in beleggen en de beurs dan tot nu toe werd aangenomen. Veel - vaak jonge – mensen worden echter tegen gehouden door de complexiteit, de risico’s en de kosten van de huidige beursplatformen. Wij presenteren beleggen op een veel eenvoudigere, hele leuke en een veiligere manier: we zien de beurs als het mooiste spel op aarde, dat niet alleen voor de grote bankjongens, maar voor iedereen toegankelijk moet zijn.’

BUX is opgericht door Bortot, ex-BinckBank; Robbert Bos, ex-Spil Games; Egbert Pronk, ex-VDM en  Joost van de Wijgerd, ex-eBuddy. Vanuit het hoofdkantoor op de Keizersgracht in Amsterdam wil BUX de fun weer terug te brengen in de Finance. 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Bureaus

Media

Economisch