Volkswagen meest groene Duitser

16-07-2012 (08:29) - Marketing

Volkswagen behoort tot de groenste merken ter wereld. Dit blijkt uit de wereldwijde duurzaamheidsranking ‘Best Global Green Brands 2012’. In de top-tien klom Volkswagen van de zesde naar de vierde plaats. Daarmee is Volkswagen de meest milieuvriendelijke Duitse autofabrikant én het groenste bedrijf van Duitsland.
 
De Best Global Green Brands-lijst wordt sinds 2011 opgesteld door consultancybureau Interbrand. Het bureau analyseert op basis van 82 criteria de daadwerkelijke inspanningen van grote bedrijven op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid. Tevens onderzoekt het de perceptie van de groene activiteiten van de bedrijven door meer dan 10.000 personen uit tien belangrijke geïndustrialiseerde landen daarover te ondervragen. 
 
In de ranking van Interbrand steeg Volkswagen van plaats zes naar vier. Ofwel: de hoogste geklasseerde Duitse autofabrikant én het groenste Duitse bedrijf. Luca de Meo, Hoofd Marketing van Volkswagen daarover: ‘Dit resultaat danken we aan alle inspanningen die we onder het Think Blue-label plegen. En daar gaan we mee door. Ons doel is om in 2018 de meest duurzame autofabrikant ter wereld te zijn.
 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch