ANWB nestelt zich in Top 10 merken op YouTube

08-03-2021 (11:41) - Marketing

ANWB heeft zich gepositioneerd als een van de top 10 merken op YouTube. Met onder andere de video-formats ‘De Wegenwacht Onderzoekt’, ‘ANWB Autotest’ en ‘Wegenwacht vlogs’ bereikt ANWB per video gemiddeld tussen de 50.000 en 430.000 kijkers.
 
Samen met YouTube Marketing Agency 5PM heeft ANWB het afgelopen jaar YouTube proactief ingezet als hulpmiddel voor mensen die vragen hebben over auto’s en de Wegenwacht. Hiermee claimt ANWB het domein automotive op YouTube. Op basis van feitelijke data en inzichten, maar ook het zoekgedrag op YouTube, heeft 5PM concrete aanbevelingen gedaan welke videocontent ANWB het beste kon ontwikkelen en distribueren.
 

Top 10 merk

Sinds september 2020 staat ANWB maandelijks in de top 10 op YouTube, met de meeste views en kijktijd. Door gebruik van YouTube en de consument help-content aan te bieden, springt ANWB niet alleen in op de behoefte van kijkers, maar claimt ook direct het domein automotive en versterkt daarbij automatisch ook haar merkwaarde.

Francine Bout, Online Video Manager ANWB: "In 2020 heeft 5PM ons ondersteund bij het versterken van onze autoriteitspositie op YouTube. Hierbij wilde we één plek creëren waar alle facetten van ANWB aan bod konden komen. Dat onze aanpak werkte is onder andere terug te zien in de significante groei in organische kijktijd en de verdrievoudiging van organische views. Daarnaast zijn we natuurlijk erg trots op het feit dat we meermaals een plek in de top 3 van beste Nederlandse merken op YouTube hebben weten te bemachtigen.”

Willem Bartelings, YouTube Consultant 5PM: “Destijds waren er nog verschillende ‘losse ANWB YouTube-kanalen’, die we hebben gefaseerd naar één overkoepelend ANWB-kanaal. Deze fusering hebben wij begeleid waarbij de ‘verhuizing’ van het ANWB-autokanaal naar het ANWB-hoofdkanaal de hoofdfocus had. Sinds de fusering in maart/ april 2020 zagen we direct al een enorme toename in views en kijktijd, en groei in abonnees. Aan het einde van 2020 hebben we het doel van ANWB ruim behaald. Nadat de kanalen gefuseerd waren, zijn we verdergegaan met de begeleiding van Channel Management en YouTube-strategie, en zijn wij nu ook verantwoordelijk voor de uitvoerende advertentie strategieën op ANWB (Optimized Discovery).”

 


Bureaus

Media

Economisch