B-Corp certificering voor Nutricia Nederland

05-02-2021 (10:38) - Marketing

Nutricia Nederland heeft het B-Corp certificaat verworven. Daarbij voegt het zich bij de andere Danone-entiteiten in Nederland, namelijk Danone Essential Dairy & Plant-based, en Alpro. De certificering, die het resultaat is van een uitgebreide impactbeoordeling, past goed bij de tweesporige economische en sociale doelstellingen van het bedrijf.
 
Gecertificeerde B Corporaties zijn bedrijven met winstoogmerk die de kracht van het bedrijfsleven benutten om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Ze voldoen aan de hoogste geverifieerde normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht.
 

Sociale Doelstelling

Danone heeft onlangs zijn doel versneld om al zijn bedrijven wereldwijd voor 2025 te laten certificeren. Voor Nutricia Nederland, onderdeel van Danone, sprak het doel om B-Corp gecertificeerd te worden voor zich. Sinds de oprichting in 1896 is Nutricia de doelstelling van Nutricia altijd geweest: voeding voor jong en oud. Naast voeding die gezondheid en welzijn ondersteunen, heeft Nutricia bijzondere prestaties geleverd die hebben bijgedragen aan de certificering. Zoals projecten die Nutricia opzoekt met maatschappelijke partners om te werken aan persoonsgerichte, meer kosteneffectieve behandelingen. Zoals het “Best Onco Care” programma, waar patiënt en behandelaar op een gestructureerde wijze, gezamenlijke behandelkeuzes maken.
 

2050

Als het erfgoed van Nutricia rust op de inzet voor de gezondheid van zijn consumenten en patiënten, dan zal de toekomst ook meer inspanningen om de impact op de planeet te verbeteren met zich meebrengen. Zo streeft Nutricia ernaar om CO2 neutraal te zijn tegen 2050. De Danone fabrieken in Nederland maken al gebruik van hernieuwbare elektriciteit, een belangrijke eerste stap. En Nutricia zet zich in om tegen 2025 verpakkingen circulair te maken. [1] Beide ambities zijn in lijn met het One Planet. One Health beleid van Danone.
 
Paul Oerlemans, General Manager van Nutricia: "Als onderdeel van Danone is het ons doel om gezondheid door middel van voeding naar zo veel mogelijk mensen te brengen, met respect voor mens en planeet. Deze certificering laat zien dat we op de goede weg zijn, een belangrijke mijlpaal waar onze medewerkers erg trots op zijn. Ze willen deel uitmaken van wat B-Corp omschrijft als "using business as a force for good"."
 

 


Bureaus

Media

Economisch