Blokker integreert online activiteiten

22-03-2018 (11:47) - Marketing

Om de online ambities van Blokker en de strategische focus van Blokker Holding op Blokker te versterken wordt een deel van de activiteiten van Nextail geïntegreerd. Nextail is het bedrijf voor alle formules van Blokker Holding op het gebied van e-commerce en online marketing.


Het nieuwe e-commerce team van Blokker wordt bemand door een deel van de Nextail-medewerkers (circa 40). Peter Scholtes, nu nog Director Online Marketing bij Nextail, zal deze afdeling per direct gaan leiden als directeur e-commerce Blokker. Peter zal in deze functie rapporteren aan Casper Meijer, CEO van Blokker en Blokker Holding.


De online tak van Blokker maakte de afgelopen drie jaar een gemiddelde omzetgroei door van 25%. Groeiambities blijven onverminderd overeind met behoud van het bestaande technische platform en de online diensten, zoals de in november 2016 gelanceerde online marktplaats. De aangekondigde integratie wordt gezien als een belangrijk impuls voor de verdere versmelting van de offline en online kanalen naar een volledig omnichannel aanbod voor de klant. 

 

integratie

Verwacht wordt dat de komende maanden tot begin 2019 Nextail als aparte organisatie de online werkzaamheden voor andere partijen dan Blokker worden uitgevoerd op basis van de bestaande Service Level Agreements (SLA’s) en gefaseerd worden afgerond. Vervolgens zal Nextail als aparte online organisatie worden opgeheven en alleen ten dienste staan van Blokker Holding. 
 


 


Bureaus

Media

Economisch