BN’ers dragen doorgeefjasje Milieu Centraal

27-09-2016 (10:05) - Marketing

Colbert2Share is een initiatief van Milieu Centraal. Het gaat om een doorgeefjasje die moet laten zien dat je vervuiling kunt tegengaan door je garderobe meer te delen of minder kleren te kopen. Er zijn diverse BN’ers bereid gevonden om het jasje te dragen, waaronder Helga van Leur, Victoria Koblenko, Prinses Laurentien, Brecht van Hulten en Tanja Jess. 
 
uitstoot
Met deze actie wil Milieu Centraal laten zien dat kleding delen in is. Steeds nieuwe kleding kopen veroorzaakt per persoon gemiddeld 550 kilo CO2-uitstoot per jaar. Voor het maken van kledingstoffen zijn veel land, water, energie en chemicaliën nodig. Door onze garderobe vaker te delen, kunnen we deze uitstoot aanzienlijk verminderen, is de redenering van de milieuorganisatie. 
 
Van Leur
Weervrouw Helga van Leur heeft de primeur en draagt als eerste het door DutchSpirit verantwoord geproduceerde colbert. Van Leur steunt de Colbert2Share actie van harte: ‘Duurzame mode is genieten van een mooi, eerlijk kledingstuk en er dan weer een ander blij mee maken’. 
 
Meer informatie over de actie is hier te vinden 
 

Bureaus

Media

Economisch