Brum en Spoony maken kinderspel van groenten eten

22-02-2018 (09:00) - Marketing

Verpakkingsbureau Brumdesign heeft samen met Spoony en twee andere ontwerpers een verpakking ontworpen die ervoor zorgt dat kinderen met gemak aan hun dagelijkse portie groenten komen.


Vrijwel iedere ouder weet dat het een heuse sport kan zijn om te zorgen dat je kroost genoeg groenten binnen krijgt. Slechts 1% van de kinderen krijgt voldoende groente binnen. Bovendien maakt de groente-strijd het avondeten er niet echt leuker op. Phaedra Mensen, de bedenker van Spoony, vindt dat dat anders moet kunnen en heeft als missie om kinderen op een speelse en makkelijke manier hun dagelijkse portie groenten te laten eten. Spoony levert niet alleen een lekkere biologische groentesoep, maar ook een heel spel erbij. Zo eten kinderen haast ongemerkt hun groenten. En in dit geval is de verpakking het spel.


De categorie soep kent verschillende verpakkingsvormen, zoals stazakken, tetrabrik en blik. Een verpakking als deze is uniek en daarmee echt opvallend. Naast de Spelletjessoep in het emmertje heeft Spoony ook Slurpsoep in een knijppouch van DeeDee plastics. Makkelijk te verwarmen en ideaal voor de gezonde sportkantine of kinderdagverblijf.


samenwerking

Leuk aan dit project is dat Brum met meerdere ontwerpers samenwerkt. Naast de samenwerking met Sylvia van Ommen (die het karakter Spoony tekent), zorgt ontwerper Rob Donders voor de uiteindelijke versie van de verpakking. 

 

 

Bureaus

Media

Economisch