Dit zijn de winnaars van de Thuisbezorgd.nl Awards 2021

21-02-2022 (10:50) - Marketing

Abi Patat uit Amsterdam is het beste bezorgrestaurant van Nederland en heeft vandaag een Thuisbezorgd.nl Award 2021 in ontvangst mogen nemen. De beste bezorgrestaurants van Nederland werden gekozen op basis van publieksstemmen. In totaal brachten ruim 50.000 Nederlandse eetliefhebbers hun stem uit op restaurants in 54 verschillende categorieën. Thuisbezorgd.nl reikt deze awards voor het achtste jaar op rij uit om de beste bezorgrestaurants op de populaire eten bestelsite te bekronen.

Frietjes, hamburgers en pizza’s zijn nog altijd onverminderd populair. Dit waren het afgelopen jaar dan ook de top drie meest bestelde gerechten. Voor de beste patat moet je volgens het Nederlandse publiek bij Abi Patat uit Amsterdam zijn. Dit restaurant werd verkozen tot Beste Bezorgrestaurant van Nederland.
 

Gezonde fastfood

Toch zijn ook vegetarische en gezonde 'fastfood' restaurants steeds populairder met maar liefst 57% meer vega(n) bestellingen op Thuisbezorgd.nl in 2021 dan het jaar ervoor. Zo mag FLFL, dat inmiddels vestigingen heeft in Groningen, Haarlem en Utrecht, zich voor het tweede jaar op rij het Beste Veggie Restaurant noemen. Nieuw dit jaar is de categorie Beste Healthy Restaurant die werd gewonnen door het Utrechtse KAUAI. Jimmy Green uit Eindhoven opende afgelopen zomer haar deuren en valt als enige restaurant dit jaar zelfs twee keer in de prijzen met een award voor Beste Nieuwkomer en voor Beste Restaurant van Eindhoven.

Sjors Stakenburg, eigenaar Jimmy Green: "We zijn ontzettend trots dat we zo snel na onze opening al twee awards in ontvangst mogen nemen. Tijdens het ontwikkelen van ons concept stond meteen vast: de gerechten moeten vers, voedzaam, gezond en daarnaast ook heel lekker zijn. Fastfood heeft snel een stempel dat het ongezond is, maar wij willen laten zien dat het ook anders kan. Het is mooi om te zien dat dit ook door het publiek wordt gewaardeerd."


Nieuwe publieksprijzen

Naast winnaars voor de beste bezorgrestaurants in alle grote steden van Nederland, werden er dit jaar vijf nieuwe awards uitgereikt om restaurants in de volgende categorieën te belonen:
 
Beste Healthy Restaurant: KAUAI uit Utrecht
Beste Lunch Restaurant: Broodje Bührs uit Amsterdam
Beste Jonge Ondernemer < 30 jaar: ShakShuk uit Amsterdam
Beste Internationale keten: Domino’s Pizza
Beste Nationale keten: SushiPoint


Winnaars per stad en categorie

Naast de landelijke winnaar heeft Thuisbezorgd.nl de lokale winnaars in 40 Nederlandse steden bekendgemaakt. Bekijk voor het volledige overzicht per stad en alle genomineerden de speciale website van de Thuisbezorgd.nl Awards 2021

 


Bureaus

Media

Economisch