Domino's introduceert glutenvrije pizza

16-01-2017 (18:24) - Marketing

Vanaf vandaag is het voor alle Domino’s klanten in Nederland ook mogelijk om glutenvrije pizza’s te bestellen. In alle winkels worden nu de glutenvrije pizza Margaritha alsook de glutenvrije pizza Perfect Pepperoni aangeboden. Beide pizza’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging.


De groep geïnteresseerden voor glutenvrij producten is groot. Zo’n 170.000 mensen in Nederland hebben coeliakie, wat inhoudt dat deze mensen glutenintolerant zijn. Verder bestaat het fenomeen ‘Glutensensitiviteit’, waarbij de darmen gevoelig zijn voor gluten. Als laatst zijn er ook mensen die gluten bannen uit hun dieet, als bewuste keuze.   Hierdoor ligt er een grote vraag naar glutenvrij. Met de introductie van de nieuwe glutenvrije pizza’s kan Domino’s nu aan de vraag van deze klanten voldoen.

Nicky Claeys, CMO Domino’s: ’Het introduceren van een glutenvrije pizza door Domino’s is relevant omdat er binnen het fastfoodaanbod nog weinig keuze is voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. Dit zagen we ook al eerder tijdens de campagne van het PizzaLab, waar een glutenvrije pizza op de 2de meest gevraagde plaats stond.'


Bureaus

Media

Economisch