Eerste Foodmarkt City by Jumbo gelanceerd

23-05-2017 (19:05) - Marketing

Jumbo opent op 23 mei in Groningen de eerste Foodmarkt City by Jumbo. Een nieuw, eigentijds gemakswinkelconcept waarin dagverse, huisgemaakte maaltijden en producten centraal staan. Ook voor de 'snelle boodschap' kun je bij Foodmarkt City by Jumbo terecht.


andere steden volgen
In dit nieuwe concept combineert Jumbo elementen van de Jumbo winkels, Foodmarkt en van restaurantketen La Place. Nieuwe wensen en leefstijlen van consumenten in de binnenstad zijn één-op-één vertaald naar deze formule. Klanten kunnen bij Foodmarkt City by Jumbo op een snelle en gemakkelijke wijze terecht voor dagverse maaltijden en producten uit eigen keuken en bakkerij, voor ontbijt, lunch en avondeten. Om direct op te eten, mee te nemen of thuis klaar te maken. Dit jaar nog krijgt de nieuwe winkel aan de Oude Ebbingestraat in Groningen navolging in andere grote Nederlandse steden. 

traditionele scheiding verdwijnt
“Foodmarkt City by Jumbo speelt in op de wensen van klanten in de binnenstad”, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, lid van de Raad van Bestuur en als CCO verantwoordelijk voor formule en innovatie. “De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen, met name in de binnenstad. Verschillende klantstromen komen daar samen: werken, wonen, winkelen en studeren. Dit leidt tot een ander koopgedrag, met meer nadruk op gemak, snelheid, gezondheid en prijs. Door onze kennis en ervaring te bundelen, kunnen Jumbo en La Place elkaar versterken en steeds meer aanwezig zijn op het moment en de plek waar de klant ons nodig heeft. We zijn ongelofelijk trots op deze nieuwe winkel.” 

elk moment een passende oplossing
Foodmarkt City by Jumbo bereidt ter plekke op ambachtelijke wijze verse maaltijden die overeenstemmen met de eetmomenten van de dag. De gerechten, maar ook de pizza’s, sushi, broodjes, soepen en sappen, zijn met verse producten in eigen keuken en bakkerij bereid volgens recepturen van La Place en Jumbo Foodmarkt. Colette Cloosterman-van Eerd benadrukt dat het familiebedrijf dáár wil zijn waar de klant is. “We willen op elk moment voor elke eetbehoefte een passende oplossing bieden. In onze reguliere winkels en via onze online winkel kan de klant de wekelijkse boodschappen doen en laten thuisbezorgen of ophalen. Voor meer inspiratie, een echte food beleving en gezonde en verse maaltijden om ter plekke op te eten, mee te nemen of thuis te maken, is Foodmarkt de uitgelezen plek. 

nieuwe producten
Jumbo grijpt de opening van Foodmarkt City by Jumbo aan om een compleet nieuwe productlijn te introduceren die is toegespitst op het innovatieve concept. Ook komt Jumbo met diverse éénpersoons maaltijden en maaltijdsalades. Inclusief de versbereide maaltijden uit eigen keuken worden zo ruim vijfhonderd nieuwe producten aan het Jumbo assortiment toegevoegd. Een deel daarvan zal later ook verkrijgbaar zijn bij ongeveer twintig bestaande Jumbo winkels. 

Foodmarkt City app 
Speciaal voor Foodmarkt City by Jumbo lanceert Jumbo de Foodmarkt City app voor smartphones. Met deze app kunnen klanten gemakkelijk en snel een versbereide maaltijd bestellen en laten bezorgen op een locatie naar keuze. Na het invoeren van enkele voorkeuren krijgen gebruikers van de app ook aanbiedingen op maat. De bezorgservice via de app is enkel nog van toepassing voor Foodmark City by Jumbo in Groningen. Jumbo bekijkt de mogelijkheid om de app ook in te zetten voor toekomstig te openen winkels en de bestaande Foodmarkten. De app is te downloaden via de Apple en Android appstore.


Bureaus

Media

Economisch