Heineken opent The Heineken Bakery

15-03-2017 (09:08) - Marketing

Heineken opent binnenkort de deuren van zijn eigen bakkerij in Amsterdam. Een tijdelijke bakkerswinkel waar bijzondere broden gebakken worden met een uniek en bovendien geheim ingrediënt van Heineken: A-gist. Het ingrediënt dat sinds jaar en dag zorgt voor Heinekens pils.


A-gist

De brouwer sloeg voorafgaand aan de opening van The Heineken Bakery de handen ineen met Meester Boulanger Mark Plaating. Gezamenlijk gingen ze aan de slag om te laten zien – en te laten proeven – dat met datzelfde A-gist een uniek brood gebakken kan worden. 
 
ziel
Willem van Waesberghe
, Meesterbrouwer Heineken: 'Het geheim van de bekende Heinekensmaak is de unieke A-gist, een gist dat sinds het eind van de negentiende eeuw – en vandaag nog steeds – wordt gebruikt in alle brouwerijen ter wereld waar Heineken wordt gebrouwen. De gist is de ziel van ons bier en zorgt voor de karakteristieke fruitige geur en verfrissende smaak. We brouwen al enorm lang met A-gist en hebben veel kennis opgedaan hoe we hiermee het beste pilsener kunnen maken. Dat we met A-gist lekker bier kunnen brouwen wisten we natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd bleef de vraag komen; wat zouden we er nog meer mee kunnen? En als je aan gist denkt, kom je al snel bij brood. We hebben ons geheime ingrediënt dan ook met hoge uitzondering gegeven aan een van de beste Meester Boulangers van Nederland.'
 
2 euro
De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor de toegankelijke prijs van €2 per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. The Heineken Bakery is gevestigd aan de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam en is open van 18 tot en met 21 maart 2017.

Bureaus

Media

Economisch