HEMA en Merkle breiden inhousing partnership uit met Outmoove

03-05-2021 (14:38) - Marketing

Met Merkle Nederland als inhousing partner, start Hema met het inhousen van above the line media. Voor Digital Out of Home is een samenwerking aangegaan met OutMoove. Merkle Nederland en OutMoove werken al jaren nauw samen op gebied van Digital Out of Home advertising, ook voor HEMA.

Lars Postmus, Senior Digital Marketing Consultant bij Merkle Nederland: “Samen met HEMA zijn we de afgelopen jaren voorloper geweest binnen programmatic DOOH. Zo hebben we de eerste programmatic HTML campagne ingezet en campagnes trigger based ingezet via o.a. locatie, weer en radioschema’s. Met dit partnership willen we DOOH naar een volgend niveau te tillen.”
 

Merkle OutMoove DSP

In dit inhousing traject wordt HEMA aangesloten op de Merkle OutMoove DSP. Hierdoor kan HEMA zelf de campagnes in beheer nemen en zorgt Merkle voor het strategisch fundament binnen Outdoor campagnes. "Ons self-service inkoopsysteem voor digitale buitenreclame biedt HEMA transparantie, gebruiksgemak en in house controle”, aldus Mendel Looije, Co-Founder & CEO OutMoove. Dmitry Ouzkikh, Display marketeer binnen HEMA: “We zijn enorm blij dat we dit samen met Merkle hebben mogen opzetten en dat OutMoove ons de kans geeft om DOOH media in eigen beheer te kunnen nemen. Dit geeft HEMA de flexibiliteit om doorlopend te blijven testen en nieuwe campagnes uit te proberen.”
 

Een volgende niveau in DOOH campagnes

“Door dit partnership wordt het mogelijk om first party data te koppelen ten behoeve van creatie en inkoop, maar ook het verbeteren van de measurement mogelijkheden”, stelt Lars Postmus. “Data Studio stelt HEMA in staat om hun first party data, zoals voorraad en aanbiedingen, ook in hun Out of Home campagnes in te zetten. Merkle’s ervaring en waarde op het gebied van campagnestrategie, innovaties en pricing maakt de driehoek HEMA, Merkle en OutMoove tot een succesvol inhousing model”, zegt Mendel Looije. Dmitry Ouzkikh vult aan: ”Nu we aan de knoppen kunnen draaien krijgt HEMA meer feeling bij DOOH en blijven we samenwerken met Merkle op strategisch vlak om onze campagnes naar een nieuw niveau te tillen in deze snel ontwikkelende markt voor digitale schermen.”



 

Bureaus

Media

Economisch