Het Nieuwe Dixons stort zich op verhuur

22-06-2016 (10:24) - Marketing

De voormalige winkelketen Dixons verkoopt geen consumentenelektronica maar consumenten kunnen sinds dinsdag op de website van Dixons terecht om spullen te huren, zegt een woordvoerder van eigenaar Relevant Holdings tegen Retailnews. De webwinkel bevindt zich momenteel nog in een soft launch-periode.


Dixons maakt op zijn website onderscheid in drie productcategorieën: beeld & geluid, laptop & tablet en witgoed. Klanten kunnen ervoor kiezen om een product kortstondig te huren of een meerjarig huurcontract af te sluiten. Het huurcontract wordt afgesloten met Elbuco, een bedrijf dat al jaren actief is met het verhuren van consumentenelektronica.

vast bedrag
Computers, tablets en televisies zijn in termijnen van twee, drie of vijf jaar te huur voor een vast bedrag. Klanten kunnen ook kiezen voor een flexibeler verhuurcontract waarbij het tarief jaarlijks daalt en al voor afloop van de verhuurtermijn kan worden gekozen voor een nieuw product. Bij witgoed werkt Dixons veelal met langere verhuurtermijnen van vijf of zeven jaar. Bij reparatie zal Dixons binnen een dag voor vervanging gaan zorgen.
 
Het aantal merken dat wordt verhuurd is momenteel nog vrij beperkt: er zijn op dit moment bijvoorbeeld alleen laptops van Apple, Asus en HP te vinden op de site.
 
 
 

NU.nl Retailnews

Bureaus

Media

Economisch