Ice Tea van Lipton nu ook goed voor mens en milieu

29-03-2018 (15:22) - Marketing

Vanaf nu zijn ook alle Ice Tea producten van Lipton in Nederland en België gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Dat betekent dat als een consument voor Lipton kiest, hij of zij er zeker van is dat de thee ook goed is voor mens en milieu. 


Nederland en België zijn de eerste landen waar alle Lipton-producten door Rainforest Alliance gecertificeerde thee bevatten. Lipton wordt verkocht in meer dan 150 landen: naar verwachting is binnen twee jaar wereldwijd alle Lipton Ice Tea Rainforest Alliance gecertificeerd. In 2015 kreeg wereldwijd 100% van de theezakjes al de Rainforest Alliance certificering. De Lipton theeplantage in Kericho, Kenia, was bovendien de eerste theeplantage ooit ter wereld die door de Rainforest Alliance werd gecertificeerd.

 

duurzame landbouw

Voor Lipton thee worden duurzame landbouwtechnieken gebruikt en wordt actief gezorgd voor de bescherming van het ecosysteem en het behoud van de natuur. Een manier van werken die in toenemende mate aan belang wint, zo vertelt Martine Willems, Manager Markets Transformation bij Rainforest Alliance: “De uitdagingen waar we met zijn allen voor staan zijn dringender dan ooit aan te pakken: klimaatverandering, ontbossing, systematische armoede en ongelijkheid. Die zijn in toenemende mate verweven met ons land- en bosbeheer en de manier waarop we voedsel en bosbouwproducten verbouwen. De nauwe samenwerking met bedrijven zoals Lipton is cruciaal om wereldwijd een grote impact te creëren.”


Ruim 560.000 boeren in Kenia profiteren bovendien van meer inkomen door een grotere oogst en een betere kwaliteit, omdat die boeren worden opgeleid op de Farmer Field Schools van Lipton. Naast de voordelen van de Rainforest Alliance certificering gebruikt Lipton 97% energie van natuurlijke bronnen op de eigen theeplantages.


 

Families on a Lipton Rain Forest Allianced Plantation from Sara Rogiers on Vimeo.


Bureaus

Media

Economisch