ING steunt G-voetbal met €25.000 via Facebook Live

03-08-2017 (08:30) - Marketing

Tijdens de Coaches Betaald Voetbal G-voetbaldag daagde ING onder andere coach Paul Bosvelt en voetballers met een beperking uit om deel te nemen aan voetbalchallenges. De geslaagde challenges werden beloond met een donatiebedrag voor het G-voetbal. Via Facebook Live haalden de coaches, G-voetballers en live-kijkers in totaal €25.000 euro op. Dankzij deze bijdrage kan ING samen met de KNVB vijf tot tien clubs helpen een G-voetbalafdeling op te starten.


Bij elke geslaagde challenge werd de subsidiepot gevuld met €2.500. Met vijf gelukte challenges bracht dit €12.500 op. Kijkers konden via Facebook Live het eindbedrag verdubbelen door de video live te liken. Het eindbedrag van €25.000 werd gedoneerd door het ING Nederland fonds.


ruim 20 clubs geholpen

Momenteel zijn er slechts 5.000 leden en hebben 350 clubs een G-voetbalafdeling. Dit jaar heeft ING ruim 20 clubs verder geholpen met een subsidie om te starten met voetbal voor personen met een beperking. “Het aantal aanvragen is hoog. Na het eerste half jaar van 2017 is de subsidiepot leeg om voetbalverenigingen te helpen G-voetbal op te zetten. Terwijl we nog eens ruim 20 clubs op de wachtlijst hebben staan. Een signaal waar we iets mee wilden doen, we zijn er immers om de clubs en het G-voetbal vooruit te helpen. We zijn dus erg blij met de donatie van het ING Nederland fonds”, aldus Steven Sedee, manager Sportsponsoring ING Nederland. 


Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen

ING, de KNVB en Fonds Gehandicaptensport zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient. Want iedereen zou de weg naar de velden gemakkelijk moeten kunnen vinden. Ook voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking die aanpassingen nodig hebben bij de plaatselijke voetbalclub. Bijvoorbeeld met extra begeleiding of passend voetbalaanbod, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen.

 


Bureaus

Media

Economisch