Jumbo legt meer duurzame producten in het schap

01-12-2016 (16:49) - Marketing

Jumbo Supermarkten boekt vorderingen met het verder verduurzamen van haar assortiment. Komende weken worden de inspanningen op dit gebied verder opgeschroefd. Zo legt Jumbo duurzamer konijnenvlees uit Nederland in de schappen. Daarnaast introduceert zij in 2017 als eerste Nederlandse supermarkt kalkoenvlees met 1 ster Beter Leven keurmerk én gaan alle Jumbo scharreleieren over naar dit sterrensysteem. Ook met andere producten zoals varkens- en kippenvlees zet Jumbo stappen.   
 

Familiebedrijf Jumbo hanteert als uitgangspunt dat producten geproduceerd moeten worden met zorg voor mens, dier en milieu. Tegelijkertijd moeten de stappen die gezet worden haalbaar en betaalbaar zijn. Haalbaar voor de boer en betaalbaar voor de klant.
 
'De omslag die we hebben kunnen maken met duurzamer vlees zetten we nu versneld door met andere vleessoorten en producten,'  zegt directeur Commercie Ed van de Weerd van Jumbo Supermarkten.
 
Femke-Fleur Lamkamp, Directeur/Bestuurder van de Dierenbescherming: 'Met de omschakeling naar 100% varkensvlees en de introductie van eieren en kalkoenvlees met het Beter Leven keurmerk met 1 ster laat Jumbo zien dat ze dierenwelzijn serieus neemt. De Dierenbescherming volgt de plannen voor verdubbeling van kip met Beter Leven keurmerk 1 ster in 2017 met grote belangstelling.'
 

De komende tijd onderneemt Jumbo diverse initiatieven om haar assortiment met dierlijke ingrediënten onder het Jumbo Huismerk verder te verduurzamen.  


Bureaus

Media

Economisch