Kan Heineken profiteren van mega-fusie?

13-10-2015 (22:15) - Economisch

De overname is een feit: door de combinatie SABMiller - ABInbev ontstaat nu met  afstand de grootste brouwer ter wereld met een gezamenlijke omzet van 57 miljard euro. Wat betekent de fusie voor Heineken?

De nu ontstane onderneming heeft de afstand tot de nummers drie (Heineken) en vier (Carlsberg) in een keer flink te vergroot. Maar voor Heineken liggen er dankzij de fusie ook nieuwe kansen, zo is de algemene verwachting, want het is bijvoorbeeld vrijwel zeker dat de nieuwe combinatie onderdelen zal moeten afstoten wil de overname met name in de VS en China niet op onoverkomelijke bezwaren van de mededingingsautoriteit stuiten.

Gerard Rijk
, analist bij SNS Securities wijst er bovendien op dat Heineken door de fusie van de twee grote concurrenten niet direct wordt geraakt in zijn strategie van wereldwijde en premium merkopbouw. SNS houdt op dit moment op Heineken een neutraal advies bij een koersdoel van EUR75,00. Omstreeks 11.15 uur noteert het aandeel 1% hoger op EUR74,37, terwijl de AEX met 1,5% daalt.

(bronnen: nrc.nl, beurs.nl)
 


Bureaus

Media

Marketing