Marktleider in EV-laders Wallbox zet in op groeipotentieel Nederland

10-03-2022 (10:50) - Marketing

Het aantal elektrische voertuigen groeide vorig jaar in Nederland met maar liefst 38%, van 76.000 tot ruim 273.000. De prognose is dat eind 2023 34.2% van de Nederlandse auto’s op de weg elektrisch zal zijn. Ons land behoort daarmee tot de top drie Europese landen als het gaat om elektrisch rijden. Wallbox, dat tot de internationale marktleiders in laad- en energiemanagement systemen voor EV’s (elektrische voertuigen) behoort, richt haar pijlen op Nederland om elektrisch rijden en duurzaam energiegebruik te stimuleren.
 
Onderzoek toont aan dat Noorwegen de absolute frontrunner is als het gaat om het aantal elektrische voertuigen. De prognose voor 2022 is dat bijna 95% van de auto’s in het land elektrisch zal zijn. Zweden staat op de tweede plaats met 51.3%. Nederland zit hen op de hielen. Dit maakt Nederland een van de belangrijkste speler binnen de markt van elektrische laders. Na een soft launch eind vorig jaar, zet Wallbox, een van de internationale marktleiders in laad- en energiemanagement systemen voor EV’s, vol in op de Nederlandse consument. Met de uitbreiding van het Amsterdamse kantoor en investering in een lokaal team voor sales, marketing, service en distributie, zet het bedrijf haar missie om elektrisch rijden te stimuleren en het energieverbruik wereldwijd te verduurzamen kracht bij.
 

Duurzame energiebronnen

Wallbox biedt een compleet assortiment aan geavanceerde EV-laders voor thuisgebruik, geschikt voor alle automerken. Van Wallbox’s internationale bestverkopende Pulsar Plus, tot de eerste bi-directionele thuislader ter wereld, Quasar. Uniek zijn de door Wallbox ontwikkelde features, waarmee een volgende stap wordt gezet in duurzaam en efficiënt energiegebruik.

Eén hiervan is de myWallbox app, die standaard is inbegrepen bij de aanschaf van een Wallbox lader. Deze app is ontwikkeld om gebruikers meer controle te geven over hun energieverbruik en waarmee zij onder andere oplaadsessies kunnen inplannen. Hiermee wordt het mogelijk om rekening te houden met hoge- en lage energietarieven. Wanneer gebruikers kiezen voor een oplaadsessie in een van de daluren, dan kan dat niet alleen zorgen voor een kostenbesparing, maar ook voor een lagere impact op het milieu.
 
Bij ieder model EV-lader van Wallbox kunnen consumenten ervoor kiezen om nog een stap verder te gaan door Power Boost in te zetten. Met deze software kunnen zij het energieverbruik van hun huis realtime meten en kunnen de laadsessies van de EV automatisch worden aangepast aan de capaciteit van het lokale elektriciteitsnet.

Voor een boost in duurzame energieconsumptie heeft Wallbox de Eco-smart software, ontwikkeld om consumenten de energie die zij thuis opwekken, door bijvoorbeeld zonnepanelen, te gebruiken voor het laden van hun auto; voor 100% in de full-green mode, of door enkel overschotten in zonne-energie in te zetten in de eco-mode.

Bureaus

Media

Economisch