Multibrand retailers slaan handen ineen voor accurater voorraad beheer

17-09-2018 (10:07) - Marketing

Multibrand moderetailers willen net als ‘vertical retailers’ gebruik gaan maken van RFID voor een meer accuraat voorraad-beheer en meer omnichannel magelijkheden. Tijdens een retailer-leverancier bijeenkomst hebben retailers aangegeven met partijen als G-Star, Profuomo, State of Art,? Ledûb, John Miller, Dobotex, Gerry Weber, Vanguard, Cast Iron en PME te willen werken aan een snelle invoering van RFID. 


RFID wordt al door vele verticalen zoals ZARA, C&A en Decathlon toegepast. Hiermee zorgen zij voor een accurate voorraad waardoor ‘nee’-verkoop geminimaliseerd wordt en omnichannel mogelijkheden uitgebreid kunnen worden. Daarnaast kan er efficiënter gewerkt worden in de logistiek en in de winkels. Multibrand modewinkels willen ook deze voordelen behalen die de verticale retailers al realiseren door het gebruik van de identificatiemethode.


gezamenlijk optrekken

Nog dit jaar willen de multibrand retailers met de RFID-techniek in hun winkels kunnen werken. Hier hebben de multibrand retailers wel de hulp van de merkfabrikanten nodig om de kleding met RFID label geleverd te krijgen. Daarom hebben zij met elkaar de handen ineengeslagen en een project opgericht met hulp van GS1 en Euretco.
 
De retailers verwachten door RFID de klanttevredenheid te verbeteren en de omzet met ca 5% te verhogen - door betere voorraadbetrouwbaarheid en minder nee-verkopen, zowel in de winkels als in webshops - omzet die ook weer terecht komt bij de merkleveranciers.
 

over RFID

RFID staat voor Radio Frequency Identification: een manier om via radiosignalen een object te identificeren. RFID-tags zijn minuscule chips die een identificatiecode bevatten die op afstand kan worden uitgelezen. In zekere zin is RFID de geavanceerde opvolger van de streepjescode, met als voornaamste voordelen dat er meer informatie in kan worden opgeslagen, dat de chip vrijwel onzichtbaar in voorwerpen kan worden verwerkt en dat het niet nodig is het voorwerp langs een scanner te halen om de informatie te lezen.

Bureaus

Media

Economisch