Nieuwe internetextensie voor de kunstwereld: .ART

30-05-2016 (10:00) - Marketing

UK Creative Ideas Limited (UKCI) tekende eind maart een overeenkomst met ICANN, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers om te starten met het nieuwe .ART topleveldomein (TLD). Nu wordt bekendgemaakt dat de lancering in de late herfst van 2016 plaatsvindt. 
 
.ART is een nieuwe internetdomeinnaam die zich toelegt op 'het dienen van de kunst- en cultuurgemeenschappen, door het verstrekken van de infrastructuur en het behoud van de online aanwezigheid van de kunstindustrie.'

kortere namen
Met meer naamkeuze, kortere namen, exacte match voor zoekopdrachten, en directe identificatie met de kunst, zal de mondiale kunstwereld een nieuwe kans om een zinvolle verbinding te maken met hun publiek in de digitale wereld te hebben.
 
'We zijn zeer gelukkig dat we .ART voor de lange termijn mogelijk maken', zegt Ulvi Kasimov, oprichter van UKCI. 'We staan aan het begin van een spannende nieuwe fase van innovatie voor kunst online, en .ART zal een belangrijke facilitator voor bestaande en toekomstige spelers binnen de kunst- en cultuurgemeenschap.'

verbeteren van merken
'Ons doel is om de bestaande musea, galeries, kunstenaars, veilinghuizen en anderen te ondersteunen bij het beschermen en verbeteren van hun merken, om nieuwe organisaties te inspireren om te bouwen op .ART, en om domeinnamen beschikbaar te maken voor de jongere spelers in de kunstscene, wiens namen niet meer beschikbaar zijn in andere TLD's' zegt John Matson, CEO van UKCI.
 

Om een .ART domein aan te vragen kun je terecht op de website www.dotart.domains. 


Bureaus

Media

Economisch