Nieuwe tool HelloMaaS levert marketingplan in 10 minuten

05-08-2021 (16:33) - Marketing

HelloMaaS, het Amsterdamse Marketing as a Service platform, lanceert haar 'Playbook'. Dit is een smart planning tool die een compleet marketingplan maakt, gratis en binnen 10 minuten. Hiermee wil HelloMaaS marketingplanning toegankelijk maken voor startups en MKB. Wat de tool zo uniek maakt, is dat de Playbook de geadviseerde marketing stappen direct kan uitvoeren.

Het Playbook is bedacht door ex-CMO en founder van HelloMaaS, Louise Doorn. "Na meer dan 40 gesprekken met startup founders en MKB’ers werd ons duidelijk dat kleinere bedrijven hun marketingplanning vergeten of overslaan. Dat komt vaak door een gebrek aan kennis en/of tijd. Dankzij het Playbook krijg je direct toegang tot het marketingbrein van CMO's".


Playbook

Met meer dan 50 marketing kanalen die continue veranderen, is marketing een erg complex werkveld. Niet zo vreemd dat het gemiddeld 7 weken kost om tot een goed en volledig marketingplanning te komen.
Vooral het vinden van een juiste volgorde voor marketingactiviteiten is lastig. Louise Doorn: "We zien vaak dat advertising campagnes op Facebook of Google teleurstellende resultaten opleveren. Waarom? Belangrijke stappen als segmentatie, visuele identiteit en een onderscheidende propositie zijn overgeslagen. Daarmee ga je het doel voorbij."


Vaste prijs

"In onze gesprekken met ondernemers werd duidelijk dat bedrijven graag flexibel werken en het liefst met een vast budget. Geen uurtje-factuurtje." Met dit inzicht heeft HelloMaaS nu bijna 40 pakketten gemaakt. Van brandbook, segmentatie, lead generatie via LinkedIn, Google Ads, e-mailmarketing, podcast tot e-book. De meest voorkomende marketingtaken in een stappenplan met deliverables, voor een vaste prijs en uitgevoerd door betrouwbare experts.


Bureaus

Media

Economisch