PLUS gaat bewust voor minder suiker

26-04-2018 (09:51) - Marketing

Het feit dat er overal eigenlijk teveel suiker inzit, begint steeds beter door te dringen bij de consument en supermarkten zoals PLUS spelen hier op in. Vanaf aanstaande maandag worden daarom alle blikjes frisdrank van 330 ml vervangen door blikjes van 250ml. Want met kleinere blikjes heb je al vanzelf minder suikerinname.


Therese Noorlander, PuNaast het verkleinen van de verpakkingen deelt PLUS ook het schap van alle niet-alcoholische koude dranken opnieuw in. Hiermee wil de supermarkt het maken van een bewuste keuze stimuleren. Zo komt er bijvoorbeeld meer ruimte op het schap voor water en water met een smaakje. Deze gezonde producten komen bij elkaar te staan. Voor de frisdranken geldt dat PLUS in de presentatie start met de zero en light varianten. 

 

meer ruimte voor gezond

PLUS verkleint niet alleen de verpakkingen, ze gaan ook de gezondere varianten zoals water en water met een smaakje een meer prominente rol geven in het schap. Bij de frisdranken worden bovendien de zero en light frisdranken vooraan gezet. 

 

caloriemeter

Met de caloriemeter kunnen consumenten op het schap zien hoeveel calorieën de drankjes per glas bevatten. De caloriemeter, die al twee jaar wordt gebruikt wordt bij de frisdranken gaat worden uitgebreid naar vruchtensappen, siropen en verpakkingen voor kinderen. Volgens PLUS blijkt uiit onderzoek dat bijna de helft van de consumenten die regelmatig bij PLUS boodschappen doet, het aantal calorieën per product meeweegt in de aankoopbeslissing. 


Bureaus

Media

Economisch