Qurrent opnieuw groenste van Nederland

23-10-2017 (21:42) - Marketing

Qurrent is door de Consumentenbond voor de vierde keer op rij verkozen tot de groenste energieleverancier van Nederland. De grote energieconcerns halen lage scores of dikke onvoldoendes in het onderzoek. Ze investeren niet of nauwelijks in opgewekte groene stroom van Nederlandse herkomst.


De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur en Mileu en Wise, doen jaarlijks onderzoek onder alle energieleveranciers van Nederland. Qurrent haalt voor het vierde jaar op rij een rapportcijfer van 10 omdat het uitsluitend energie levert die is opgewekt met windmolens en zonnepanelen in Nederland. Dit in tegenstelling tot de meeste andere energiebedrijven. Hiermee is Qurrent een van de bedrijven die actief werkt aan de transitie naar een schone energievoorziening.


Niet wachten tot 2030

Directeur Richard Klatten: “Wij laten als jonge energieleverancier zien dat het mogelijk is oplossingen te vinden voor het verduurzamen van Nederland. Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld al 295.000 ton aan CO2 uitstoot vermindering gerealiseerd, hebben we ruim 42.000 zonnepanelen helpen realiseren of aangelegd en 94 megawatt opgewekt. We hoeven niet tot 2030 te wachten met grote stappen, het is nu nodig.”


Regeerakkoord nog weinig ambitieus

Qurrent vindt dat het net gepresenteerde regeerakkoord onvoldoende ambitie laat zien. "Het streven naar een klimaatwet en een nieuw klimaat- en energieakkoord is een goede stap. Het tempo waarin het kabinet klimaatdoelen wil realiseren is echter veel te traag. Kolencentrales moeten liever vandaag dan morgen dicht. Ik roep alle collega-energiebedrijven op om samen met ons voor hetzelfde doel te gaan. Namelijk het klimaat verbeteren voor een groenere toekomst."


Bureaus

Media

Economisch