Rechter beschermt Lamzac tegen Copycat

20-05-2016 (10:16) - Marketing

De Haagse voorzieningsrechter heeft de jonge ontwerper Marijn Oomen in het gelijk gesteld aangaande het conflict met concurrent KAISR. De rechtbank heeft bepaald dat de producten van KAISR niet meer verkocht mogen worden omdat het model te veel lijkt op Lamzac® the Original, een met lucht gevulde zitzak. 


Fatboy the Original 
Ontwerper Marijn Oomen bedacht het innovatieve product in 2010 en startte in maart 2016 een samenwerking met Fatboy the Original om de grote vraag naar het populaire product gezamenlijk op te vangen. Daaropvolgend is begin april een kort geding gestart tegen KAISR, vanwege inbreuk op de geregistreerde modelrechten van de Lamzac® the Original.

De Haagse rechter heeft op 13 mei het geregistreerde modelrecht bevestigd. Volgens de voorzieningsrechter lijken de met lucht gevulde ligzakken te veel op elkaar. KAISR zal daarom onmiddellijk moeten stoppen met de verkoop van de ligzak.

Marijn Oomen en Fatboy the Original zijn erg tevreden over de uitspraak en het feit dat het populaire product en originele design beschermd worden tegen copycats.


Bureaus

Media

Economisch