Red Bull en Team Gullit slaan handen ineen

26-03-2021 (14:42) - Marketing

Red Bull en 's werelds eerste FIFA-academie Team Gullit gaan een langdurige samenwerking aan. De organisaties gaan zich samen focussen op talentontwikkeling, dat bij beiden hoog in het vaandel staat.
 
De focus in de samenwerking ligt op het maximaliseren van de potentie van de talenten in de Team Gullit FIFA-academy. Red Bull gaat hen hierbij ondersteunen op sportief vlak, zodat zij in staat zijn het maximale uit zichzelf te halen. Daarnaast hebben beide partijen al eerder samengewerkt, toen zij samen gedurende de eerste lockdown de #STAYATHOMECUP organiseerden. In dat toernooi ging Team Gullit-talent Levi de Weerd er met de titel vandoor.
 
De Weerd is wat dat betreft het perfecte voorbeeld waar Team Gullit voor staat. Hij kwam als jong talent binnen en heeft zichzelf sindsdien constant ontwikkeld met meerdere toernooioverwinningen en, als kers op de taart, twee Europees kampioenschappen als gevolg. De 16-jarige Nederlander staat op dit moment eerste op de Europese ranglijst. Team Gullit en Red Bull hopen met deze nieuwe samenwerking in de toekomst meer van dit soort succesverhalen te kunnen bewerkstelligen.
 
Corné Dubelaar, oprichter van Team Gullit, is ontzettend blij met de samenwerking: ‘’Voor ons als Team Gullit is dit een prachtige samenwerking. Beide partijen vullen elkaar perfect aan en streven dezelfde doelen na op het gebied van talentontwikkeling. Red Bull brengt een hoop ervaring mee vanuit andere sporten en we zijn blij dat zij zich nu ook op de esports-scene storten.’’
 

Team Gullit

In 2018 heeft Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijk FIFA-academy ter wereld opgericht. Inmiddels is Team Gullit een van de succesvolste FIFA-esports teams, met esporters die hebben bewezen tot de grootste FIFA-talenten ter wereld te horen. Zo maken onder andere de huidig Europees kampioen Levi de Weerd en oud Nederlands kampioen Dani Visser onderdeel uit van het team.
 

Bureaus

Media

Economisch