Schiphol recyclet PET-flessen voor goede doelen

05-08-2021 (11:40) - Marketing

Schiphol en HMSHost International doneren het statiegeld van ingezamelde kleine PET-flessen aan Amref Flying Doctors en Made Blue. Deze twee goede doelen financieren hiermee projecten op het gebied van schoon drinkwater in Afrika. Op de pieren, bij grotere horecagelegenheden, bij de veiligheidscontrole en op de grotere kantoorlocaties staan donatiebakken waar voorbijgangers hun lege flesjes in kunnen gooien.
 
Vanaf 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen. De donatiebakken zijn geplaatst in samenwerking met (horeca)partners op de luchthaven. HMSHost International zorgt er vervolgens voor dat de flesjes terug de keten in worden gebracht. Reizigers en medewerkers herkennen de kleine plastic flessen met statiegeld aan het statiegeldlogo op het etiket.


Schoon drinkwater

Met de opbrengst voorzien samenwerkende goede doelen Amref Flying Doctors en Made Blue mensen in Ethiopië van schoon drinkwater, veilige sanitatitaire voorzieningen en goede hygiëne. Dit doen ze op twintig scholen in achtergestelde gebieden en in de gemeenschappen rondom die scholen. Hierdoor kunnen kinderen en vooral meisjes het hele jaar gezond naar school.

Bureaus

Media

Economisch