Tas met een boodschap

28-09-2016 (17:28) - Marketing

Er is een nieuwe draagtas verkrijgbaar bij alle vestigingen van bouwmarkt Hornbach. Deze draagtas bestaat voor 80% uit gerecycled plastic en is op klimaatvriendelijke wijze geproduceerd. De opbrengst van de tassen gaat naar Justdiggit, die het rechtstreeks teruggeeft aan de natuur.


Wessel van Eeden van Justdiggit kreeg vandaag daarom een cheque van € 17.500,- overhandigd van algemeen directeur Evert de Goede. De maand oktober staat bij Hornbach in het teken van Justdiggit met verschillende acties.

klimaat bewust
Dit initiatief heeft een tweeledig doel: het klimaatbewustzijn in Nederland vergroten en het tegengaan van de opwarming van de aarde. 'Het liefst gebruiken we helemaal geen tassen. Maar als klanten er toch een nodig hebben, laat het dan een eerlijke, klimaatvriendelijk geproduceerde draagtas zijn', aldus Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Bouwmarkt Nederland. Hornbach wil het bewustzijn rondom klimaatverandering stimuleren en werkt samen met Justdiggit, een non-profitorganisatie die op een slimme manier klimaatverandering tegengaat. Ter ondersteuning van Justdiggit start Hornbach het tassenproject.

Fair Bags
De nieuwe draagtassen worden gerealiseerd in samenwerking met Fair Bags, een specialist in het klimaatneutraal en eerlijk produceren van draagtassen. Ze bestaan voor minimaal 80% uit gerecycled consumer waste plastic. De draagtassen zijn 50 x 50 cm groot, hebben een versterkte handgreep en een stoer uiterlijk. Ze kosten 15 cent per stuk. De helft daarvan gaat naar Justdiggit. 


Bureaus

Media

Economisch