Vodafone lanceert Formula Brain-competitie

16-05-2018 (10:46) - Marketing

Vodafone introduceert een wereldprimeur waarbij het voor het eerst mogelijk is om een raceauto op afstand te besturen met de kracht van hersenactiviteit. Hoe beter de deelnemer zich focust, hoe sneller de auto gaat. Een 4G-livestream geeft het gevoel alsof je echt achter het stuur zit van de raceauto die je op afstand bestuurt. Op 20 juni racen winnaars van regionale kwalificaties tegen elkaar op Circuit Lelystad in de Formula Brain-competitie.

 

Samen met een team uit de Formula Student raceklasse heeft Vodafone deze ervaring ontwikkeld. Op het racecircuit wordt de hersenactiviteit van de coureur gemeten door een headset met speciale sensoren. Deze headset meet de hersenprikkels van de deelnemer. Die prikkels zijn beïnvloedbaar door sterk te focussen, wat ervoor zorgt dat de signalen die via het 4G-netwerk van Vodafone naar de fysieke raceauto worden gestuurd krachtiger zijn. Daardoor gaat de wagen sneller over het circuit. In een 4G-livestream op schermen raast het circuit aan de deelnemer voorbij, wat de ervaring compleet maakt.


eindeloze mogelijkheden

“Met deze innovatie laten wij de eindeloze mogelijkheden van de allernieuwste technologie zien. Van auto’s tot fietsen, steeds meer voertuigen communiceren met elkaar via Vodafone’s netwerk. Met dit project demonstreren we de kracht hiervan door hersenkracht te verbinden met het besturen van een raceauto”, zegt Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo.

 

Bureaus

Media

Economisch