Vrijopnaam bedankt copycat Eneco

25-05-2018 (11:54) - Marketing

Twee jaar geleden introduceerde Vrijopnaam als start-up ‘zelf zonnestroom opwekken in een Nederlands zonnepark’. Dit onder de naam ‘Je eigen stukje zon’.
 

"Wij hadden nooit durven dromen dat een groot bedrijf als Eneco ons idee zo zou omarmen dat ze zelfs onze slogan één op één hebben overgenomen; Eneco StukjeZon. Alleen ‘je eigen’ hebben ze -best grappig in deze context- weggelaten. Wat ze wel hebben toegevoegd is ‘TM’ oftewel Trade Mark om te voorkomen dat er nog een slimmerik komt die wil stralen met een stukje zon", laat Vrijopnaam weten in een bericht aan de pers.
 

Eneco bedankt!

 'Imitatie is de hoogste vorm van vleierij' stelt Vrijopnaam verder, dat en passant laat zien dat het vergelijk in de prijsstelling van de gigant ten opzichte van de start-up compleet mank gaat: 'Hier kan Eneco nog wel wat van ons opsteken. Toch zijn we als Vrijopnaam hartstikke blij met dit enorme compliment. Want hoe meer aandacht voor zelf zonne-energie opwekken, des te meer mensen ervoor zullen kiezen. En dat is waar wij in ieder geval opgewekt van worden. Eneco bedankt voor dit stukje waardering!'

Bureaus

Media

Economisch