Waarom zetten we online video in?

29-03-2017 (10:04) - Marketing

Van alle marketeers die online video inzetten, stelt minder dan de helft (46%) concrete doelen hiervoor op. Dat blijkt uit de Online Video Monitor van Quadia. Het informeren van de doelgroep wordt het vaakst genoemd als doel (69%), gevolgd door het verhogen van de naamsbekendheid en merkbekendheid (beide 52%). 
 

Opvallend is dat marketeers die al ervaring hebben met online video hele andere doelstellingen hanteren dan marketeers met beperkte video ervaring. Marketeers die al weleens online video hebben ingezet, vinden het aantal views (63%) en unieke kijkers (46%) vaker (heel) belangrijk dan marketeers die nog nooit online video hebben ingezet. Marketeers met geen of weinig ervaring vinden het aantal volgers, likes en de shareability van de video juist belangrijker.
 
Marketeers die concrete doelstellingen opstellen bij de inzet van online video’s, vinden de conversieratio, start/impressieratio en het aantal volgers vaker (heel) belangrijk dan marketeers die geen concrete doelstellingen opstellen. Circa een op de drie organisaties weet helaas niet of de doelen daadwerkelijk zijn behaald, simpelweg omdat zij de resultaten niet meten. Deze groep wordt overigens wel steeds kleiner; twee jaar geleden hield meer dan de helft van de marketeers geen KPI's bij.
 
Het is opmerkelijk te noemen dat slechts de helft van de marketeers doelen stelt en resultaten van online videoprojecten stelt. “Juist online video leent zich perfect om gemeten te worden,” aldus Nico Verspaget, CEO en oprichter Quadia Online Video. “Er zijn talloze manieren om aan de hand van je doelstellingen te beoordelen wat het succes van je online videoproject is geweest. Uit het onderzoek blijkt dat marketeers hier nog kansen laten liggen, wat natuurlijk zonde is, want er is voldoende technologie die je hierbij kan helpen.”

Bureaus

Media

Economisch