Zoek de link: Unibail-Rodamco, Niantic en Pokémon

12-01-2017 (11:34) - Marketing

Goed, Niantic en Pokémon werden al in een adem genoemd, aangezien Niantic in samenwerking met The Pokémon Company International het razend populaire spel Pokémon GO ontwikkelde en uitgaf. De nieuwe samenwerking met Unibail-Rodamco lijkt echter uit de lucht te komen vallen.
 
Unibail-Rodamco is het grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedbedrijf in Europa. Nu het de handen ineen heeft geslagen met Team Pokémon, gaat het deze winter tot 1000 PokéStops en Gyms plaatsen in 58 van zijn winkelcentra in Europa. Het is de eerste exclusieve samenwerking in de Europese winkelcentrasector. Unibail-Rodemco hoopt dat Pokémontrainers samenkomen in ‘sociale hubs’ in haar winkelcentra. 
 
Jean-Marie Tritant is Chief Operating Officer bij Unibail-Rodamco, hij gelooft heilig in de samenwerking: ‘We zijn een historische samenwerking aangegaan met Niantic, om de ervaring van bezoekers in onze winkelcentra te verrijken met hun innovatieve augmented reality-games. In 2014 werkten we samen om Ingress - Niantics eerste mobiele augmented reality-game voor meerdere spelers - in onze centra te introduceren. Pokémon GO is wederom een voorbeeld van hoe Unibail-Rodamco innovatieve technologieën gebruikt om de klantervaring te verbeteren en sociale hubs te creëren waar mensen elkaar ontmoeten.’
 

Bureaus

Media

Economisch