Eerste Social TV-app live

17-08-2012 (08:39) - Media

Deze week heeft tijdens TV Lab van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de lancering plaatsgevonden van YEL – Your Emotions Live. YEL is Nederlands eerste echte Social TV app. Via de app, die tijdens het televisiekijken op het zogenaamde ‘tweede scherm’ draait, kunnen TV-kijkers rond hun favoriete TV-programma’s met vrienden en bekenden interacteren. De app biedt feitelijk dezelfde mogelijkheden als wanneer je gezamenlijk op de bank zou zitten kijken: commentaar geven, klagen, stemmen, je enthousiasme delen, etc.
 
De lancering van YEL hing samen met TV Lab 2012, dit jaar verzorgd door WNL en gepresenteerd door Eva Jinek. Tijdens TV Lab legt de NPO 10 nieuwe formats voor aan het Nederlandse publiek. YEL wordt gebruikt als het centrale mechanisme waarmee de waardering van de kijkers gemeten wordt. Op basis van de door YEL verzamelde waarderingscijfers van de kijkers wordt er bepaald welke programma’s uiteindelijk echt geproduceerd gaan worden.
 
YEL is een gratis, webbased applicatie. Je hoeft dus niks te downloaden of te installeren, maar kunt gewoon naar www.yeltv.com surfen. Na het binnenhalen van (een selectie uit) jouw vriendenlijst van Facebook zie je wie van jouw vrienden ook YEL gebruiken. In de YEL TV-gids geef je vervolgens aan naar welk programma je kijkt. Je ziet wie van jouw vrienden ook kijken, hoe zijn het programma waarderen en hoe de rest van de YEL-gebruikers het programma waarderen. Vervolgens kun je via ‘thumbs up’ en ‘thumbs down’ buttons laten weten wat je van programmaonderdelen vindt. 
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch