Tumblr krijgt Nederlandse editie

08-05-2012 (08:28) - Media

Op 31 mei lanceert blog- en ‘social sharing’-platform Tumblr een Nederlandse editie. Het platform groeit wereldwijd explosief en heeft meer dan 17,5 miljard page views per maand. Tumblr is het op een na grootste social mediaplatform qua tijdsbesteding in de Verenigde Staten en onlangs won het een Webby Award voor 'best community'. 
 
Het is in Nederland al bekend en populair onder early adopters zoals Ernst-Jan Pfauth, Nalden en Alexander Klöpping en wil door middel van een officiële lancering van de Nederlandse editie een grotere groep aan zich binden. Tumblr-oprichter David Karp komt zodoende hiervoor ook graag naar Nederland.
 
Tumblr werd opgericht in 2007 en wist al snel de creatieve en culturele sector van New York aan zich te binden. Daarna ging het heel snel. Zelfs het startschot van de herverkiezingscampagne van Barack Obama werd op Tumblr gegeven. Het platform is voor mensen die meer willen delen dan een tweet en 'on the go' een blog willen kunnen posten. Tumblr-bloggers kunnen elkaar ook eenvoudig volgen en andermans posts ‘rebloggen’. Op dit moment biedt het platform ruimte voor meer dan 54 miljoen blogs over de gehele wereld.
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch