We zijn mild over Bert van Marwijk op Twitter

29-06-2012 (08:50) - Media

Van twitterend Nederland hoefde Bert van Marwijk niet op te stappen, blijkt uit de EK Barometer. De online berichtgeving over het ontslag van de keuzeheer bleek inhoudelijk opvallend positief. Niet alleen gisteren en vandaag waren de amateuranalytici mild, maar eigenlijk tijdens het hele EK. 
 
Van de online berichten over het vertrek van de bondscoach was weliswaar 65% negatief van toon, maar dat had niet zozeer te maken met Van Marwijk zelf. Vooral medelijden en dankbaarheid vielen hem ten deel. Het hoge percentage negatieve uitingen kwam tot stand door tweets in de trant van: “Ben ik de enige die het een beetje sneu vindt voor Van Marwijk met zo'n ploeg ego's?” en “#bertvanmarwijk moet weg omdat de spelers er zelf zo'n zooitje ervan hebben gemaakt. Wat klopt hier niet?” 
 
Tijdens het EK is er bijna 60.000 keer geschreven over de vertrekkende bondscoach. Op 18 juni bereikte de berichten over hem een piek vanwege de vermeende uithaal van Robben, die “Hou je bek man” naar Van Marwijk zou hebben geroepen. De tweeps waren toen not amused; “Wat Robben heeft gedaan kan echt niet, die man moet een boete krijgen.. Hou je bek roepen naar van Marwijk; schandalig”
 
De grote vraag die direct naar boven komt, wie gaat Bert vervangen? Ook daar heeft Twitterend Nederland een antwoord op: “16 miljoen bondscoaches, zou dat passen in zo'n hokje langs dat veld?”
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch