1 op de 3 jongeren kijkt dagelijks een tv-serie

09-10-2015 (11:28) - Media

11.26 uur - Jongeren zijn verknocht aan tv-series blijkt uit een online enquête van jongerenkrant 7Days onder bijna vijfhonderd jongeren.

Een derde van de respondenten kijkt elke dag naar een tv-serie. Ongeveer net zoveel kijkt meerdere keren per week (31%) of minstens één keer per week (29%).
 
On demand-diensten als Netflix en HBO zijn de belangrijkste bronnen van serievermaak (28%) maar ook van internet (17%) en de traditionele tv-zenders (13%) worden geregeld series geplukt. Waar sommigen hun favoriete  één voor één afwerken (23%), kijken anderen er hoogstens twee tegelijk om de boel niet door elkaar te laten lopen (41%) en er zijn binge watchers die echt alles door elkaar kijken (36%).

Voor de meesten (52%) gaat het om de afleiding. Niets zo fijn om een serie te kijken en even alles en iedereen om je heen te vergeten. Het levert daarnaast leuke gespreksstof op met vrienden, vindt 20%. Tv-series verrijken ook nog eens je leven en geven je stof tot nadenken, meent een kwart van de respondenten. Slechts 2% heeft last van stress omdat-ie het gevoel heeft iets te missen als-ie niet kijkt.
Favorieten: misdaad (29%), actie-avonturen (25%) en komedie (23%). Daarnaast blijkt internet een goede bron (36%) om nieuwe series op te sporen. Bijna de helft van de respondenten kijkt via die weg ook extra’s zoals trailers en interviews of volgt acteurs.
 


Bureaus

Marketing

Economisch