40 Jaar Veronica Magazine

30-05-2016 (12:51) - Media

Televisie-tijdschrift Veronica Magazine viert deze week zijn 40-jarige bestaan. Het blad verscheen in 1976 voor het eerst als wekelijks verschijnende gids met de programmagegevens van de diverse radio- en televisiezenders die Nederland telt. In een speciale jubileumuitgave die deze week verschijnt blikt het blad terug op zijn eerste vier decennia.


 
grootste omroepblad
Ondanks teruglopende oplagecijfers is Veronica Magazine ook nu nog het grootste omroepblad van Nederland. Hoewel het blad in 1976 voor het eerst als wekelijkse programmagids verscheen, gaat de geschiedenis ervan terug naar 1971, toen nog als blad van zeezender Radio Veronica. Na eerst enkele jaren wekelijks te zijn verschenen werd de frequentie in 1975 teruggeschroefd naar eens per twee weken. Nadat omroep Veronica in 1976 werd toegelaten in het publieke bestel, verscheen de gids weer wekelijks.
 
Nadat een aantal jaar terug werd besloten het blad meer op vrouwen te gaan richten, begint het tijdschrift zich sinds vorig jaar weer meer op de man te richten.
 

Villa Media

Bureaus

Marketing

Economisch