Aandeelhouders TMG keuren verkoop aandelen Keesing Media Group goed

31-08-2017 (11:55) - Media

Tijdens de vandaag gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Telegraaf Media Groep N.V.  is het voorstel tot de verkoop van de aandelen van Keesing Media Group aan Ergon Capital Partners III N.V. en het behouden van een indirect minderheidsbelang van 30% in Keesing goedgekeurd.
 

De betrokken Ondernemingsraden van TMG en Keesing hebben hierover eerder deze week positief geadviseerd. Hiermee kan de aandelentransactie definitief worden afgerond. De netto kasstroom uit de transactie van circa EUR 130 miljoen wendt TMG aan om de kredietfaciliteiten bij de banken volledig af te lossen. Tevens biedt het ruimte voor de financiering van de bedrijfsvoering en de toekomstplannen voor de kernactiviteiten en merken. Door het behouden van een minderheidsbelang in Keesing, kan TMG profiteren van de uitrol van de ‘buy and build’ en digitale strategie voor Keesing in de nieuwe situatie.
 

De overeengekomen waardering voor 100% van de onderneming Keesing bedraagt EUR 150 miljoen (enterprise value, debt and cash free). De netto kasstroom uit de transactie bedraagt voor TMG circa EUR 130 miljoen (rekening houdend met een herinvestering voor het 30% belang, de omvang van de financiering van het partnership en uitgaand van de bankstand van Keesing per 30 juni). TMG heeft goede afspraken gemaakt over haar positie als minderheidsaandeelhouder en blijft met haar zetel in de Raad van Commissarissen nauw betrokken bij Keesing.
 

De verkoop van de aandelen van Keesing biedt voordelen voor alle betrokken partijen. Keesing kan zich volledig focussen op haar kernactiviteiten, haar groeipotentieel ten volle benutten en haar internationale successen verder uitbouwen. TMG wordt schuldenvrij, kan investeren in de toekomstplannen voor de kernactiviteiten en merken, blijft betrokken bij Keesing en kan profiteren van de uitrol van de ‘buy and build’ en digitale strategie.
 

Bureaus

Marketing

Economisch